Stort tryck på akutboende för utsatta personer

En kommun i västra Sverige planerar att bygga nya övernattningslägenheter för kvinnor i kommunen där stort fokus läggs på utformningen av lägenheterna och dess omgivning. Beslutet om att utöka denna typ av boende för framtiden kommer som ett resultat av att kommunen har märkt av ett stort tryck på de akutlogiboenden som finns i dagsläget, i kombination med en växande befolkning.

Invändigt ska lägenheterna möta alla grundläggande behov: det ska finnas tillgång till möjlighet att tvätta, laga mat, sova och badrum. Till utmaningen hör att alla funktioner ska få plats på så liten yta som möjligt för att projektet ska vara ekonomiskt genomförbart. Utformningen och materialval ska även främja en trygg och säker omgivning för de boende.

Planen är att uppföra byggnaden med färdigt inredda moduler för att enkelt kunna flytta dem vid behov och totalt kommer projektet omfatta 118 kvadratmeter innehållandes sex övernattningslägenheter varav två är tillgänglighetsanpassade, ett personalrum och ett teknikrum/förråd.

Akutlogin riktar sig till personer som mår dåligt och behöver trygghet. Många av personerna kämpar med hemlöshet och tunga missbruk. Det är både hedrande och inspirerande att Pontarius har blivit utsedd som projektledare för denna viktiga satsning.

matthew-t-rader-1139072-unsplash (1)

Anmäl dig till nyhetsutskick


Prenumerera på våra nyhetsutskick och kommande seminarium och föredrag.

Obligatoriskt